יועצת ארגונית
יועצת ארגונית מעניקה לארגונים ייעוץ חיצוני לגבי ייעול תהליכים פנים ארגוניים, תהליכים עסקיים וניהול מיטבי של ההון האנושי. היא יכולה לנתח את המבנה הארגוני, להעריך את יעילותם של התהליכים הפנימיים, לראיין את המנהלים והצוות כדי לזהות צרכים התפתחותיים ובעיקר לבחון את התאמת המטרות של הארגון לאסטרטגיה שהוא נוקט בה.
חשיבותה ומשמעותה של יועצת ארגונית
בראש ובראשונה מדובר בתהליך חיצוני שמאפשר לשקף לארגון באמצעים אובייקטיבים את המתרחש בארגון בהיבטים השונים. יועצת ארגונית משמשת כמומחה חסר פניות להיבטים שונים של אופטימיזציה עסקית. תפקידם של יועצים ארגוניים הוא להעריך תחומים מאתגרים בארגון ולספק תוכנית פעולה לשינוי התהליכים הארגוניים שיש לשפר אותם. לעתים קרובות, ארגונים קוראים ליועצת ארגונית כדי לפתור בעיה מסוימת, לספק הדרכה או לסייע בשינוי גדול או במעבר הנהלה.
הבחירה ביועצת ארגונית זו או אחרת נעשית על פי רוב על סמך המלצה אבל כמובן גם על סמך הכימיה הקיימת בין הצדדים וזיהוי ערכים משותפים. כאשר מנהלי הארגון רואים ביועצת הארגונית מקור מסייע ומעצים, הם יוכלו, קרוב לוודאי לבנות תוכנית משותפת אשר תיטיב עם שני הצדדים. בדומה לאנשי מקצוע רבים המעורבים בחיי החברה, כך גם יועצת ארגונית תבנה את יחסי האמון המתבקשים עם הגורמים הקיימים בחברה, צעד אחר צעד, כדי להוביל למטרה המשותפת שלהם.
תהליך הייעוץ של יועצת ארגונית
תהליך הייעוץ הארגוני הינו תהליך פיתוח והטמעה ויכול להתייחס לפעילות הכוללת של החברה או להתמקד בהיבטים ספציפיים. לדוגמה, יועצים עשויים להתייחס למדיניות ולנהלים הקשורים לקשרי לקוחות ולפונקציות התמיכה של הארגון. יועצת ארגונית עשויה לקיים הערכות של צוות ההנהלה הבכירה ויעילותו. כמו כן היא עשויה לבחון מקרוב את תהליך הייצור, לרבות הבנה כיצד חומרי הגלם מועברים או מיוצרים בדרכם לייצר את המוצרים המוגמרים. בכל המקרים, היועצת תנסה לזהות נקודות חוזקה בתוך המערכת תוך חשיפת חולשות מובנות בפעילות השוטפת של התאגיד. לאחר גמר התהליך, יקבלו המנהלים משוב לגבי התהליך כולו ותתוכנן תוכנית פרקטית אשר מטרתה לדאוג להשיג את היעדים שנקבעו במסגרת הדיאלוג שנוצר עם הארגון לגבי איזה תהליכים לשמר ואיזה לשפר.
כאשר פונים לאריאלה וולף, שעוסקת בליווי תהליכים מורכבים בחברות וארגונים מתוקף ניסיונה כיועצת ארגונית במשך שנים רבות, מקבלים את אותו ערך מוסף אשר חסר לארגונים רבים. המטרה היא להעצים את הארגון, לייעל תהליכי עבודה, ולגרום לארגון להתפתח אל מעבר לרמה בה הוא נמצא על ידי שיפור מתמיד, כך שהצלחת תהליך הייעוץ יהיה תמיד הצלחת הארגון וייעשה מתוך ראיית טובתו.